Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

de diaconta in Prajituri, 16 Ian 2011 | 4578 vizualizari

 

Am zis ca nu mai fac,dar e weekend si merge putin ...dulce.Dupa cum zice si Gaby,numai acuma si nu mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr albus de ou
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 gr unt
  • zeama de lamaie(1 1/2 am pus eu)
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie si portocala
  • cacao indulcita
  • sare

Pentru jeleu:

  • 250 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jele rosu

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si jeleu de zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz".

Adaugam un sfert din cantitatea de faina si untul topit si racit cate putin.Amestecam usor cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem coaja de portocale si lamaie si adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt.

Punem jumatate din compozitie intr-o forma de guguluf tapetata cu faina,presaram un strat generos de cacao indulcita(asa am avut eu) se poate pune si cacao simpla.Punem si restul de compozitie si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.Forma mea de guguluf e inalta si ingusta si se coace mai greu.

Pentru jelee,se amesteca siropul cu gelatina,se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot.Apoi se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

20.01.2011, 18:44

Onesta,uite cum facem ...io iti dau praji de la mine,dar cand se face zmeura ma strigi si pe mine

Bucataras Medi 1

22.01.2011, 20:23

nici d'asta nu mai ai da poate faci ...................

diaconta 1

23.01.2011, 14:07

Medi,mai fac,dar mai bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri (2)