Chec cu cocos

de ela in Prajituri, 21 Oct 2014 | 3281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 1cana zahar pudra+1/2 cana
  • 100gr unt moale
  • 1cana lapte
  • 2cani faina
  • 3linguri cacao
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 100gr fulgi de cocos
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 80gr caise confiate(pot fi si proaspete sau alt fruct)
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj+50ml lapte+50gr unt +1lingura coniac - pentru glazura
  • ciocolata alba rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cocos:

Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam untul cu  1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam galbenusurile si punem esenta de vanilie.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat o cana de zahar pudra(folosim aceiasi cana pentru a masura toate ingredientele din reteta).Punem spuma pezte crema de unt si amestecam usor,apoi adaugam nuca de cocos si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si le cernem,apoi le incorporam in compozitia de mai sus.Adaugam laptele,apoi punem fructele confiate si amestecam usor la final.
Punem compozitia intr-o forma mai mare de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 50-60minute(facem trstul cu scobitoarea).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca putin.Intre timp facem glazura:topim ciocolata,adaugam untul si lingura de coniac,apoi laptele .Punem glazura peste chec cand s-a racit putin.Ornam cu fulgi de ciocolata alba si fructe confiate.Servim langa o cafea sau o cana de lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

anca_rm 1

22.10.2014, 15:15

cat de bine arata

Rahela Velicu 1

02.11.2016, 19:39

trebuie sa fie foarte bun!

kytz 1

19.06.2017, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos