Chec aperitiv multicolor

de crinined in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2014 | 6505 vizualizari

 

O reteta de chec aperitiv deosebita si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 7 Oua
  • 7 linguri faina
  • 150 gr. cascaval
  • 150 gr. sunca
  • 150 gr. ciuperci
  • 50 gr. masline verzi
  • 50 gr. masline negre
  • 50 gr. porumb
  • 50 gr.mazare verde
  • 50 gr. gogosari sau ardei rosu
  • 50 gr.castraveti murati
  • 50 gr iaurt
  • 2 linguri spanac calit
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 plic de Praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 20 gr.unt
  • 40 gr.ulei de masline
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv multicolor:

 

Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o strecuratoare,unde se scurg si se racesc, pentru a le putea adauga in amestecul de chec.

Taiem in bucati  aproximativ egale cu mazarea si porumbul, ardeiul sau gogosarul( crud sau murat), castravetele murat, maslinele, iar cascavalul si sunca le taiem in bucatele putin mai mari.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile frecate cu sare,uleiul, iaurtul, faina in care am pus si praful de copt.

 Intr-un sfert de amestec, adaugam spanac pe care l- am calit in unt cu ulei de masline. 

Intr-un sfert de amestec adaugam o lingura pasta de rosii. Jumatate de compozitie ramane galbena. In fiecare din aceste compozitii punem ingredientele pregatite dinainte.

Punem hartie de copt in doua tavi, in care turnam un strat galben, un strat verde, un strat galben, un strat rosu, un strat galben, etc. 

Cand terminam de pus toata compozitia,  dam la cuptor pentru 40-45 minute.Facem testul cu scobitoarea, pentru siguranta.

 Nu uitam sa punem dragoste Este cel mai delicios chec aperitiv, plin de dragoste si de culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv