O reteta de chec aperitiv deosebita si gustoasa.
Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o strecuratoare,unde se scurg si se racesc, pentru a le putea adauga in amestecul de chec.
Taiem in bucati aproximativ egale cu mazarea si porumbul, ardeiul sau gogosarul( crud sau murat), castravetele murat, maslinele, iar cascavalul si sunca le taiem in bucatele putin mai mari.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile frecate cu sare,uleiul, iaurtul, faina in care am pus si praful de copt.
Intr-un sfert de amestec, adaugam spanac pe care l- am calit in unt cu ulei de masline.
Intr-un sfert de amestec adaugam o lingura pasta de rosii. Jumatate de compozitie ramane galbena. In fiecare din aceste compozitii punem ingredientele pregatite dinainte.
Punem hartie de copt in doua tavi, in care turnam un strat galben, un strat verde, un strat galben, un strat rosu, un strat galben, etc.
Cand terminam de pus toata compozitia, dam la cuptor pentru 40-45 minute.Facem testul cu scobitoarea, pentru siguranta.
Nu uitam sa punem dragoste Este cel mai delicios chec aperitiv, plin de dragoste si de culoare.