Carnatii de Plescoi sunt preparati in satul Plescoi, comuna Berca, judetul Buzau. Daca ati cumparat carnati din orice alt loc sau de la orice alt producator v-ati luat "teapa"! Nu am intalnit pana acum vreo copie a retetei originale care sa o egaleze. Invit pe toata lumea sa mearga la Plescoi si sa cumpere carnatii autentici!!!
Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata.
Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Cele 3 oua se bat bine cu faina si praful de copt.
Parmezanul se rade pe razatoarea mare.
Carnatii taiati rondele se amesteca cu restul ingredientelor.
Se pune compozitia in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt si deasupra se mai rade putin parmezan.
Se da la cuptor pentr 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit si se portioneaza.
Pofta Buna!
1
Puteti folosi orice fel de carnati, daca nu aveti carnati de Plescoi.
2
Parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval