Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o lingurita se scobesc de partea interioara. Jumatate din ceapa rezultata dupa scobitul cepelor se toaca, se aseaza in tigaie impreuna cu 1 ardei rosu tocat marunt si cartoful fiert tocat marunt in cateva linguri de ulei masline .Se adauga jumatate de lingurita de praf de usturoi,sare, piper dupa gust.Se lasa la calit cateva minute amestecandu-se incontinuu. Cu acesta compozitie se umple fiecare ceapa pe rand.
Ceapa ramasa dupa scobire, a doua jumatate, se toaca marunt si se aseaza printre cepele umplute in tava.Se aseaza si restul de umplutura printre cepe.Al doilea cartof se taie felii cam de 50 mm si apoi cu o forma mica de fursec se decupeaza inimioare.cartofii ramasi de la decupat se toaca marunt.Se aseaza si cartoful printre cepe in tava.Se stropeste totul cu ulei de masline, patrunjel uscat fin , rozmarin uscat .
Inainte de servire se da la cuptorul incins la cca 250 grade cca 25-30 minute.In ultimele minute se adauga pe fiecare ceapa cate o bucatica de cascaval si se stropesc cu paprika dulce pt gust si aspect.Se servesc calde asezate pe farfurie alaturi cate o lingura cartofi din tava.Este deosebit de gustos, plin de vitamine si foarte satios. Pofta buna!