Ceapa conservata in otet balsamic

de Sim0na in Conserve, 28 Oct 2012 | 4820 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/ceapa-murata-in-otet-balsamic.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 500 g otet de vin alb
  • 100 ml otet balsamic
  • 70 g zahar
  • sare de mare
  • 3 catei usturoi
  • boabe de mustar
  • ienibahar
  • boabe de piper
  • 3 frunze de dafin
  • 1 bat de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet balsamic:

Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra sare, apoi acoperind vasul bine-bine. L-am lasat cca 4-5 ore pana ce ceapa si-a lasat apa. Am clatit ceapa, apoi am lasata sa se scurga intr-o strecuratoare. Am am pus la fierb: otetul, zaharul, sarea, scortisoara, boabele de mustar, ienibahar, amestecand pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa fiarba cca 5 minute. In borcanele sterilizate (borcane de 500 g) am impartit boabele de piper, cate o foaie de dafin si usturoiul, apoi am adaugat ceapa. Am fixat-o cu bete de visin, apoi am turnat zeama fierbinte (eliminand scortisoara). Am sigilat borcanele si le-am pus in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu gogosari (pentru iarna)