Cataif cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 8876 vizualizari

 

E nemaipomenita pe masa de sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cataif
  • 2 cesti branza feta
  • jumatate ceasca branza roquefort
  • 1 ceasca branza gouda, emental, gruyère
  • 2 cesti lapte
  • 1 ceasca smantana
  • 6 oua
  • piper
  • sare
  • jumate ceasca margarina
  • jumatate ceasca unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu branza:

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze singur, apoi il desfacem si il lasam pe un prosop.

Ungem o tava cu unt apoi punem jumatate din cataif (sa fie rasfirat, sa nu il lasati asa cum se decongeleaza), deasupra turnam margarina topita dupa care adaugam compozitia de branza. Punem deasupra cealalta jumatate de cataif si turnam si untul topit. Batem putin smantana cu laptele si cele 3 oua si turnam in mod egal deasupra la cataif. Punem tava ptr cel putin o ora in frigider acoperita cu folie transparenta. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia, dar e gata cand va prinde o culoare aurie).

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai intens, puteti pune mai multa branza roquefort!

2

Daca vi se pare prea gras, puteti renunta la unt sau la margarina, nu se va intampla nimic! Dar important e sa fie pus in prima jumatate de cataif.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ANNA_46 1

07.01.2013, 02:38

Numai bunatati ai avut de sarbatori Doralinda , si reteta asta am colectat-o

Doralinda 1

07.01.2013, 03:16

Anna, pai cred ca de asta m-am ingrasat cu 2 kg!,!!

babi5 1

10.08.2013, 18:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]