Stiu ca a trecut Craciunul,dar nu am avut timp sa postez:)
ALUAT
Royal icing
Decor
Intr-un vas adaugam 100 g zahar si il topim pana devine aramiu,adaugam apa si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul.
Amestecam faina cu ingredientele uscate.
In alt bol amestecam untul,siropul de zahar,ouale,mierea si se amesteca.
Adaugam amestecul de ou treptat peste faina,framantam o coca care nu se lipeste de degete,invelim coca in folie alimetara si dam la frigider cateva ore.Intindem o foaie de alaut mai grosuta si decupam 2 pereti laterali,2 pereti pentru fata si spate si 2 parti pentru acoperis(cu ajutorul unui sablon de hartie,eu l-am luat de pe net)
Se coc la foc potrivit cca 10 min.
Se scot pe un prosop si se lasa sa se raceasca bine,
Intre timp pregatim Glazura
Se bat albusurile cu zaharul pudra si 1 lingura de zeama de lamaie,se mixeaza pana devine o bezea care nu curge.
Decoram casa inainte sa o ansamblam.
Asamblarea e mai grea ca o sa mai cada pereti :)), ne ajutam de ceva sa sprijinim peretii.
Dupa ce s-au intarit adaugam acoperisul si decoram cu jeleuri.
Nu bagam la frigider pt. ca se va inmuia glazura.