Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.
Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei.
Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.
Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii. Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.
Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.
Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.