Cartofi si sparanghel verde

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Iun 2020 | 2898 vizualizari

 

O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! ;) În zilele de post untul se scoate din ingrediente! ;) Se folosește unt vegetal! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Sparanghel verde de România cca. 500 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2-3 crenguțe.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si sparanghel verde:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.

După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii ;) nu cu lingura :D

După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.06.2020, 16:36

Mihaela! A venit transportul de sparanghel din Deutschland ))

RODIMUR 1

06.06.2020, 22:01

Un preparat simplu, dar bun...!

dantes 1

09.06.2020, 11:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]