Cartofi in straturi

de Miha in Mancaruri de legume, 16 Dec 2010 | 13572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 200 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 6 felii cotlet haiducesc
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • cateva masline
  • sare si piper
  • rozmarin
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu furculita.

Branza de vaci se amesteca bine cu smantana. se potriveste gustul de sare si piper si se adauga putin marar verde tocat.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de cartofi, presaram sare, piper si putin rozmarin macinat. Din loc in loc punem untul taiat cubulete.

Punem si branza de vaci in strat uniform, apoi feliile de cotlet.

Acoperim cu restul de cartofi pasati si un strat generos de cascaval ras. Maslinele le punem de jur imprejurul vasului, formand o bordura.

Dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si se aureste cascavalul. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu brânză