Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2012 | 15294 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 1,5 kg cartofi
  • 300 g kaizer afumat
  • 300 g branza telemea
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua 
  • sare
  • piper
  • marar/ patrunjel
  • 80 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Curatam cartofii de coaja si-i fierbem  ( nu foarte tare ), apoi ii feliem.

Ungem un vas de yena cu unt  si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer  si branza  telemea faramitata. Intre straturi condimentam cu piper si sare . ( Daca telemeaua si kaizerul sunt sarate, cartofi-si vor lua sare de la acestea, nefiind nevoie sa adaugam sare in mancare).

Repetam iar cu un strat de cartofi, altul de kaizer si branza, pana terminam ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. 

Radem cascavalul si-l imprastiem peste ultimul strat de cartofi.

Batem 3 oua crude cu smantana  si putina sare ( sau delikat ) si turnam totul in vas, avand grija sa acoperim intreaga suprafata. Ne jucam apoi la decorat, cu piper, marar/ patrunjel, sos de rosii si/ sau ce mai avem la indemana.

Dam la cuptor pentru cca 40-50 minute, la foc potrivit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]