Curatam cartofii de coaja si-i fierbem ( nu foarte tare ), apoi ii feliem.
Ungem un vas de yena cu unt si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer si branza telemea faramitata. Intre straturi condimentam cu piper si sare . ( Daca telemeaua si kaizerul sunt sarate, cartofi-si vor lua sare de la acestea, nefiind nevoie sa adaugam sare in mancare).
Repetam iar cu un strat de cartofi, altul de kaizer si branza, pana terminam ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi.
Radem cascavalul si-l imprastiem peste ultimul strat de cartofi.
Batem 3 oua crude cu smantana si putina sare ( sau delikat ) si turnam totul in vas, avand grija sa acoperim intreaga suprafata. Ne jucam apoi la decorat, cu piper, marar/ patrunjel, sos de rosii si/ sau ce mai avem la indemana.
Dam la cuptor pentru cca 40-50 minute, la foc potrivit.