Este prima dată când testez în bucătăria mea cartofii dulci.
Cam prea dulci pentru gustul nostru, dar asezonați cu muștar ușor picant și pesmet și serviți cu o salată acrișoară, chiar au fost gustoși.
Mergea și niște parmezan ras, dar mi-a lipsit.
Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine cartofii cu muștarul așa încât fiecare bastonaș să fie bine uns. Folosim mâinile pentru a-i amesteca bine. Presărăm pesmet peste ei și din nou îi amestecăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem bastonașele de cartofi dulci pe toată suprafața tăvii. Încercăm să-i răsfirăm cât mai bine pentru a nu se lipi între ei. Mai presărăm puțin pesmet deasupra și puțină sare.
Dăm tava cu cartofii dulci la cuptor și îi lăsăm să se rumenească timp de 20-30 de minute la 200 de grade.
Pregătim între timp o salată de roșii cu castraveți, ridichi și salată verde, pe care o acrim cu zeamă de lămâie. Servim cartofii dulci, în crustă de muștar cu pesmet alături de salata acrișoară și ne-am asigurat una dintre mesele unei zile de post.
Să vă fie de folos!