Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 26 Noi 2018 | 10079 vizualizari

 

 Afara s-a racit bine asa ca putem sa activam la maximum cuptorul.
Cartofii acestia cu rozmarin si patunjel se pot servi ca si garnitura langa orice carne. La fel de bine se pot servi ca atare cu o salata de cruditati sau chiar cu muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • fulgi de chili
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor:

  1. Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja.
  3. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu este o problema, ei vor mai veni copti si la cuptor.
  4. Curatati si pisati marunt usturoiul. Spalati verdeturile. Taiati marunt rozmarinul.
  5. Cartofii se taie felii sau rondele, cum preferati.
  6. Puneti cartofii intr-o tava si-i amestecati cu ulei, rozmarin si usturoi pisat.
  7. Presarati pe deasupra boia si fulgi de chili proaspat rasniti.
  8. Se da tava la cuptor 15 minute sa se rumeneasca usor cartofii.
  9. In acest timp aromele se vor imbina armonios prin coacere.
  10. Cartofii se servesc calzi cu mult patrunjel verde tocat pe deasupra.

               Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti nu este o problema, ei vor mai veni copti si la cuptor.

2

Cartofii acestia cu rozmarin si patunjel se pot servi ca si garnitura langa orice carne. La fel de bine se pot servi ca atare cu o salata de cruditati sau chiar cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar