Practic sunt cartofi cu gust de pizza...nu stiu cum sa va explic...foarte buni facuti asa daca va plac cartofii bineinteles...eu gatesc des cartofii si de fiecare data in mod divers.
Se fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati.
Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga oregano si capere. Lasati pe foc cam 10 minute , amestecand din cand in cand.
Se pun pe fundul unui vas termorezistent 2 linguri din sosul de rosii pregatit, se aseaza un strat de felii de cartofi si deasupra un strat de rosii. Deasupra se pune sunca (in cuburi sau fasii , cum va place) si se acopera cu un strat de mozzarella (sau cascaval , alta branza dupa placere ) .
Se repeta cu un alt strat ca mai sus si se termina cu cartofii. Ungeti cu unt topit amestecat cu putin ulei si acoperiti cu parmezan ras.
Coaceti la 170° pentru aproximativ 30 minute (in cuptorul meu se face in 15/20 minute)
1
puteti inlocui sunca cu ce va place
2
la fel si branza se poate inlocui
3
se poate adauga si ciuperci