Cartofi cu costita la cuptor

de lia maria in Porc, 26 Mai 2010 | 22671 vizualizari

 

O mancare rapida si hranitoare, foarte buna cu muratura.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 300g costita cruda
  • 100g cascaval
  • 3 oua
  • 1 iaurt
  • 50g unt
  • frunze de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu costita la cuptor:

Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust. Nu se mai pune ulei deoarece va lasa aceasta grasimea necesara.

Luam o tava de friptura si o ungem bine cu grasimea lasata de costita si incepem asamblarea:

Un rand de cartofi , taiati  felii, jumatate din costita prajita,rondelele de oua si una portie patrunjel, apoi continuam cu cartofi felii , costita ramasa, iaurtul si a doua portie patrunjel. Deasupra, acoperim cu cascaval ras, patrunjelul ramas si untul taiat bucatele.

Se pune la cuptor  pentrut 30’ si se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu costita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc sibian