Cartofi copti cu sos de iaurt

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2011 | 12292 vizualizari

 

De cateva zile bune incerc sa mananc ceva mai usor..ca deh...vine concediu- plecam la mare....si nu pot sa imi etalez colaceii ! :)

Tot colindand eu pe blogurile culinare mi-am ales sa incerc acesti cartofi copti cu sos de iaurt - de la Laura Laurentiu inspiratie....basca mai are si un concurs interesant daca ne inspiram din retetele ei - Taginiada

 

INGREDIENTE

  •  1 kg- 1,5 kg cartofi ( asta depinde de cat de numeroasa e familia : ) )
  • 2 pahare iaurt ( ceva mai cremos, mai gras)
  • 1 ceapa rosie
  • zeama unei lamai
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sos de iaurt:

1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu:

spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu?

  2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele!

 3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor