Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor

de yogoskitchen in Curcan, 20 Sep 2011 | 10936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piper 
  • sare
  • cimbru
  • usturoi
  • ulei de masline
  • boia
  • 4 aripi de curcan
  • 1 kg cartofi 
  • mere
  • nectarine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor:

Se spala si se curata bine aripile ,se condimenteaza cu piper proaspat macinat, sare, cimbru si boia. Lasam carnea condimentata la rece cam 2-3 ore. Se pun aripile in tava, se stropesc cu ulei de masline si se adauga  6-7 catei de usturoi nedecojit. Acoperim totul cu folie de aluminiu dupa care   introducem tava in cuptorul incalzit si lasam  40 de minute, dupa care intorcem aripile pe partea cealalta si le mai lasam 40 de minute acoperite. Indepartam folia, adaugam felii de mar si nectarine dupa care mai lasam 20-25 de minute pana se rumenesc nemaiacoperind tava.

Cartofi la cuptor

Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam cam 10 minute de cand incepe apa sa fiarba pana devin semi fierti. Ii punem intr-o tava unde punem hartie de copt si  ii stropim cu ulei de masline, dupa care perasaram patrunjel taiat marunt. Lasam cartofii pana se rumenesc intorcandu-i din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor