Cartofi a murro

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2014 | 4706 vizualizari

 

Sau cartofi la cuptor zdrobiti

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 pumni de sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi a murro:

 Alegem cartofi  mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare grunjoasa. 

Bagam cartofii la cuptorul incins, miscand din cand in cand tava, sa se coaca uniform. Cand s-au copt bine scoatem vasul de la cuptor, cu ajutorul unor manusi scoatem cartofii din sare, stergem surplusul si cu pumnul ii zdrobim usor (aveti grija s anu se faramiteze, doar sa formeze o crapatura) . 

Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si punem cateii de ustutoi intregi, cu coaja, zdrobiti putin cu lama cutitului. Adaugam cartofii si ii saltam putin pentru a capata savoarea de usturoi si ulei. 

Sunt foarte buni alaturi de carne sau peste la gratar si salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a murro" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mustar