Carnati macelaresti de Burdujeni

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 21756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 300 g carne de vita
  • 25 g sare
  • 1 g piper
  • 3 g boia de ardei
  • 3 g ienibahar
  • 2 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati macelaresti de Burdujeni:

Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii:

   1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de 1 cm grosime si se freaca cu 25 g sare (cantitate de sare socotita pt 1 kg de carne). Dupa aceea carnea se pune intr-un vas, se indeasa bine, se acopera cu hartie pergament si se tine 2-3 zile la loc racoros.
   2. carnea de vita, fara pielite si tendoane se trece de 2 ori prin masina de tocat, se adauga la fiecare kg de carne 20 g carne si 1 g de piper, se amesteca si se framanta foarte bine pana se obtine o masa uniforma. Se pune intr-un vas potrivit care se acopera si se pune la loc racoros 1-2 zile.
   3. in continuare se va amesteca bine carnea de porc cu cea de vita, totul se trece prin masina de tocat cu sita rara, se adauga 3 g boia de ardei, 3 g ienibahar si 2 g usturoi zdrobit, pentru fiecare kg de carne. Totul se amesteca foarte bine, se umplu matele si se leaga la capete. Se pot forma si carnati mai scurti (15-20 cm) care se pun la zvantat, iar dupa aceea la afumat 2-3 zile.

Carnatii proaspeti pot fi folositi prajiti sau fierti. cand sunt bine afumati ei pot fi folositi si fara prajeala. Cand urmeaza sa fie fierti vor fi pusi in apa calda si fierti fara clocot, altfel vor plesni.

Usturoiul si alte condimente se pot adauga dupa gust.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati macelaresti de Burdujeni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi