Camembert pane cu orez si dulceata de afine

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 7298 vizualizari

 

Un preparat pe care am avut ocazia sa-l degust acum cativa ani la un restaurant, azi reteta redata in felul meu

 

INGREDIENTE

  • - 2 buc. branza Camembert;
  • - 1 ou de casa;
  • - faina si pesmet pentru pane;
  • - 100 grame orez;
  • - 50 grame stafide;
  • - 3-4 linguri de miere;
  • - 4 linguri dulceata de afine;
  • - ulei de palmier pentru prajit sau pentru varianta la cuptor, hartie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert pane cu orez si dulceata de afine:

1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte.

2. Pentru varianta la cuptor, se aseaza hartie de copt intr-o tava si in cuptorul incalzit la 190 de grade se tin pentru 10-15 minute. Desi varianta la cuptor este mai sanatoasa, pentru acest preparat incurajez prajirea in ulei deoarece este mult mai gustoasa si mai rapida. Coaja branzei este protectoare si nu permite scurgerea continutului in ulei, deci fara grija se poate praji. Se scot pe un servetel de hartie.

3. Orezul se fierbe in apa (proportia de orez-apa sa fie de 1:3) cu putina sare. Stafidele se tin cateva ore in apa pentru a se hidrata, apoi se pun in miere.

4. Se aseaza in farfurie camembert-ul pane, orezul presarat cu miere si stafide si 2 linguri de dulceata de afine.

 

TIPS-URI

1

Sugestie: camembertul se prepara foarte repede (maxim 10 minute cu toate pregatirile de rigoare), asadar se incepe mai intai cu prepararea orezului si la urma se prajeste branza pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert pane cu orez si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

29.10.2013, 02:04

super

simona72 1

01.11.2013, 09:15

Vai ce bunatate am ratat!! super!!

Alexandra Burz 1

18.12.2013, 10:03

suuper bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Camembert pane cu dulceata de coacaze rosii