Cafea la ibric

de Rita Ilies in Cafea, 20 Dec 2013 | 16424 vizualizari

 

Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile.

Astfel că, azi vă prezint vedeta zilei: CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMĂ

Indiferent de modul în care preparați cafeaua, trebuie să știți că aceasta acționează cel mai eficient dacă este băută între orele 9:30 și 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la câteva ore de la trezire.
Explicația este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între orele 8:00 și 9:00, spre sfârșitul dimineții începe ușor să scadă. În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineții, când nivelul de cortizon este mare, cafeina va interacționa cu acest hormon, organismul dezvoltând rezistență, iar consumul de cafea devenind inutil.
Consumul cafelei între orele 8:00 și 9:00 va dezvolta toleranță la cofeină, acest lucru făcându-ne să simțim nevoia de a crește doza până la consumul de cafea pe tot parcursul zilei.
Așadar, grijă mare! Cafeaua se consumă, și ea, cu moderație și nu la orice oră!

 

INGREDIENTE

  • O linguriță zdravănă cu cafea de calitate,
  • o ceașcă și-un pic de apă fiartă și cafeaua e gata.
  • Puteți adăuga o boabă de piper sau scorțișoară; poate nucșoară sau frunze de mentă.
  • Cum vă place.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafea la ibric:

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!

   Când e pe punctul de-a clocoti, ibricul se ia de pe foc adăugându-se cafeaua. Se amestecă și se mai pune câteva secunde pe foc. Ideal ar fi să o lăsați să se odihnească măcar o oră. Dacă o preparați cu o seară înainte, dimineața vă veți bucura de-o cafea savuroasă și intensă

   Nu uitați să strecurați cafeaua. Zațul nu are un gust prea bun. :)

   Servită din cana preferată, e incomparabilă. :) Iar cu o prăjiturică dulce-acrișoară pe lângă, dimineața e perfectă!

   O zi frumoasă și productivă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cafea la ibric" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 16:55

cum e cu ora aia nu prea ma impac dar sigur face parte dimineatza din viata mea

Geanina87 1

20.12.2013, 19:32

Rita Ilies 1

20.12.2013, 20:06

Nici eu nu-s mare băutoare de cafea... de când nici nu mai fumez, parcă nu mai am nevoie de ea... Dar uneori e bună, una de calitate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nescafe frappe