O varianta delicioasa de rulada cu salam de biscuiti invelita in ciocolata....magica prajitura de Craciun care nu-mi lipseste niciodata de pe masa de sarbatoare....savurata alaturi de cei dragi...
Glazura de ciocolata:
Biscuitii se sfarama intr-un vas.
Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa.
Se toarna totul peste biscuiti si se amesteca. Se adauga si jeleul( rahatul).
Din aceasta compozitie de biscuiti am preparat si un salam de biscuiti, asa ca daca doriti sa preparati numai rulada reduceti cantitatile le jumatate.
Preparam rulada:
Mixam albusurile bine cu zaharul, vanilia apoi adaugam galbenusurile pe rand, uleiul, mixam in tot acest timp, adaugam si faina plus bicarbonat.
Turnam compozitia in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si coacem pentru 15 minute la 180 de grade.
Scoatem blatul cu tot cu foaia de copt pe un prospop ud si rulam usor ajutandu-ne de hartia pergament.
O desfacem punem in mijloc compozitia de biscuiti si rulam.
Deasupra turnam glazura facuta din amestecul de ciocolata si unt topit, ajutandu-ne de o lingura sa facem onduleuri.
Dam la rece si apoi ornam dupa inspiratie.