Bulz moldovenesc

de Krystyan Trendy in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 8135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g malai
  • 100 g branza de burduf
  • 1 oua
  • 2 -3 cuburi de branza topita
  • 1-2 carnaciori afumati
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata se amesteca cu branza de burduf  si se decoreaza uniform cu rondele de carnaciori.Apoi se unge o tava cu unt ,se aseaza uniform mamaliguta,se lasa 15 minute la cuptor apoi se adauga oul batut amestecat cu branza topita si putina sare.

Mai lasam 5-10 minute in cuptor,apoi scoatem tava pe un tocator,lasam putin sa se zvante  si bulzul este gata pentru a fi servit! 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si jumari