Bulete pufoase de cod

de Julie in Peste, 17 Dec 2010 | 7342 vizualizari

 

Bulete de cod gustoase,usoare, frumoase si festive ,
dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de cod,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/2 ceasca faina,
  • 1/3 lingurita praf de copt,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete pufoase de cod:

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute.  Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma).

Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii .

Crocante si aurii la exterior , pufoase si albe la interior.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate si cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete pufoase de cod" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

17.12.2010, 15:38

ce frumoase sunt! 5

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:26

Ca bune mai trebuie sa fie................

Julie 1

19.12.2010, 13:45

va asigur ca-s bune si frumoase...si tot ce ati mai zis voi! Multumesc mult de voturi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei chinezesti cu peste