Budinca de vinete cu dovlecei

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 16966 vizualizari

 

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)

 

INGREDIENTE

  • - 5 dovlecei
  • - 3 vinete mai mari
  • - 500 gr branza telemea
  • - 5 oua
  • - 250 gr mozzarella
  • - o legatura marar
  • - sare si piper
  • - 2 rosii pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vinete cu dovlecei:

Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .

Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.

Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam  iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.

Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.

Cand este gata coapta  presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!

Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot coace si in cuptor, este mai dietetic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:52

Eu iau felia cu sectiunea
Arata mai ceva decat o felie de tort

babi5 1

06.05.2013, 22:05

marianascarlat 1

14.07.2013, 14:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style