Budinca de vinete cu dovlecei

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 17066 vizualizari

 

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)

 

INGREDIENTE

  • - 5 dovlecei
  • - 3 vinete mai mari
  • - 500 gr branza telemea
  • - 5 oua
  • - 250 gr mozzarella
  • - o legatura marar
  • - sare si piper
  • - 2 rosii pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vinete cu dovlecei:

Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .

Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.

Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam  iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.

Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.

Cand este gata coapta  presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!

Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot coace si in cuptor, este mai dietetic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:52

Eu iau felia cu sectiunea
Arata mai ceva decat o felie de tort

babi5 1

06.05.2013, 22:05

marianascarlat 1

14.07.2013, 14:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton