Budinca de orez cu mere

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 6331 vizualizari

 

Dedicatie zilei de 1 Decembrie, am creat un desert tricolor si un preparat romanesc decorat in trei culori. Acesta a fost primul desert pe care l-am facut by myself in adolescenta si am fost tare mandra de rezultat la vremea respectiva. Provocarea a devenit desavarsita atunci cand a trebuit sa ma gandesc cum sa decorez preparatele in culorile rosu, galben si albastru si sa folosesc un decor cat s-a putut de autentic romanesc. Tare mult mi-a placut ideea asta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 5-6 portii:
  • 350 grame orez alb,
  • 400 ml lapte,
  • 150 grame zahar brun,
  • 600 grame mere rosii,
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 gram scortisoara,
  • 5 grame sare.

Pentru tava:

  • unt si pesmet.

Pentru decor:

  • pasta de macese sau sirop de fructe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

 Se fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa la racit. 

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare, iar apoi se amesteca cu 75 grame zahar si scortisoara. Orezul se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma pana se incorporeaza. 

Se pregateste o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, in care se toarna compozitia in straturi: 3 straturi de orez si 2 straturi de mere. Se niveleaza suprafata si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Dupa coacere se lasa la racit si se servesc cu pasta de macese, sirop de fructe sau presarate cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

02.12.2012, 19:29

E o bunatate Rocsi, intr-adevar. si am mai facut inca alte 2 feluri de preparate cu acelasi specific, decorat in trei culori, de 1 Decembrie .

Sim0na 1

02.12.2012, 20:42

Faina combinatie, n-am mancat niciodata

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budincă sau îngheţată:2 în 1