Budinca de orez cu mere

de liana_geicu in Prajituri, 6 Sep 2009 | 11110 vizualizari

 

Aceasta budinca mi-o pregatea mama mea foarte des in copilarie (acum cativa ani), vara in special.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g orez
  • 250 g zahar 
  • 1 kg mere
  • 1/2 pachet margarina
  • putina scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g zahar (3-4 linguri).

Merele se dau prin razatoare si se storc un pic de sucul pe care si-l lasa. Se calesc cca. 10 min cu 1/2 pachet de margarina si cu 250 g zahar (1 cana), la sfarsit se adauga scortisoara.

Se unge cratita cu ulei/margarina/unt, se pune jumatate din orez peste care adaugam merele calite si cealalta jumatate de orez.

Se da la cuptor 20-25 de minute. Se poate servi atat calda, cat si reec. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii