Budinca de macaroane cu cartofi

de Corinuta in Paste, 30 Iul 2010 | 7620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mici
  • 250 g macaroane
  • 20 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare,piper macinat
  • nucsoara rasa
  • unt ptr ungerea tavii
  • putin parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de macaroane cu cartofi:

Intr-o oala mare se dau in clocot 3 l de apa cu 3 linguri de sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb timp de 5 minute.

Se scurg bine cartofii si macaroanele si se intind intr-un vas. Se adauga untul si se lasa la racit.

Se curata si se taie cubulete ceapa, apoi se caleste putin in ulei. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt. Se adauga peste macaroane ceapa si patrunjelul.

Se bat bine oul cu smantana. Se razuie cascavalul si se adauga peste ou si smantana, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se toarna peste paste si se amesteca.

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna amestecul in ea. Se baga tava in cuptorul rece, la nivelul inferior, apoi se incalzeste la 180 de grade si se coace aprox. 30 minute. 

Se presara deasupra parmezan si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza