Budinca de dovleac

de ramo_cata in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 6128 vizualizari

 

un deliciu -inspirata de pe site-ul :barbat la cratita:)

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg dovleac ras 
  • 4 oua
  • 300g smantana
  • 2cani de zahar aproximativ 200gr
  • scortisoara cam o jumatate de plic
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovleac:

Am curatat dovleacul si l-am bagat la robot(sau se foloseste razatoarea mare dar e mai greu).

Am amestecat dovleacul cu ouale,smantana.zaharul si scortisoara ...am luat un vas de yena ,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina si am turnat amestecul.

Am lasat-o la cuptor in jur de o ora,deasupra am tapetat cu un amestec de scortisoara si zahar vanilat.

TIPS-URI

1

conform retetei originale se poate adauga pe langa scortisoara si nucsoara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ramo_cata 1

25.08.2011, 23:06

wau....am lipsit cam mult ...VA multumesc pentru urari ...sar'mana!

susu 1

08.09.2011, 20:32

Foarte bine arata si as vrea s-o incerc. Te rog sa-mi spui daca smantana e lichida si daca pot folosi dovleac ras congelat, banuiesc ca e acelasi lucru insa vad ca a iesit super fara ajutor de la faina sa creasca. Rezultatul cum a fost?

ramo_cata 1

14.09.2011, 14:13

susu poti sa folosesti dovleac ras congelat..smantana nu e lichida ,smantana obisnuita ...f buna la gust ,un pic zemoasa...o bunatate mai ales pentru cei mici...Baietelului meu i-a placut f mult...rece e si mai buna ...spor la treaba !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita