Budinca cu orez

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 10690 vizualizari

 

Sursa de inspiratie a fost CORINA...ea a numit-o placinta sarbeasca , eu budinca cu orez....ea a folosit gris, eu orez...si in rest totul la fel...multumesc de inspiratie Corina draga mea, a fost deeeeeeeeeeeeeeeelicioasa.Pup!

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 250 g orez,
  • 1,250 l lapte,
  • 125 g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • zahar vanilat,
  • sare.
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 50 g faina,,
  • zahar vanilat.
  • Pentru uns forma
  • -unt cat o nuca.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu orez:

Se alege orezul si se spala in cateva ape.

Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem  orezul cu lapte uniform.

Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii).

Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (54)

adriana_bobu 1

07.11.2010, 23:05

tare bun si aspectos

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:38

Onuta , inca nu s-a terminat inscrierea, asa ca nici o grija...........

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 08:39

Multumesc,Adriana..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere