Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână

de Panacris in Porc, 14 Oct 2013 | 4905 vizualizari

 

Un fel doi sățios adaptat după o rețetă celebră germană Paprika Rahm Snitzel ;). Recunosc că pozele nu sunt prea relevante, dar vă asigur că gustul e demențial ;) E adevărat că m-am ajutat și de un sos special din plic :D

 

INGREDIENTE

  • bucățele de porc pentru gulyas cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • ardei kapia 3 bucăți mari,
  • roșii 2 bucăți,
  • sos special PaprikaRahmSchnitzel 1 plicuri,
  • smântănî de gătit cca. 500 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână:

Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10 minute, acoperit la foc mic. După acest interval se adaugă bucățelele de carne, se asezonează de sare aromată cu mirodenii, se completează cu o cană de apă și se lasă= la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. După acest timp se adaugă roșiile mărunțite și se lasă din nou la fiert cca. 10 minute până ce se înmmoaie și ele. Între timp sosul special se desface cu smântână de gătit, apoi se adaugă peste preparatul de carne și legume, se amestecă ușor și se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau carofi natur, alături de o salată de sezon ;)

Poftă bună!

TIPS-URI

1

sosul special, se paote înlocui, cu 2-3 linguri de amidon, amestecat cu 1 linguriță de boia din ardei dulce, sare iodată și piper proaspăt măcinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Panacris 1

28.10.2013, 17:02

Miha Dai adresa și pun la poștă Eu l-am primit din Germania din Kaufland

mihaelar63 1

29.10.2013, 14:39

Cristinutzo , se rezolva Am pe cine sa trimit dupa ele . Prin natura ocupatiei cunosc multa lume care face drumuri regulate in afara tarii Doar locatia trebuia identificata

Panacris 1

29.10.2013, 15:19

Cu drag Mihaela !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie