Cu aceasta reteta am castigat 2 tavi de copt. :P
Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem in rondele subtiri.Oparim rosiile cateva secunde, le scufundam in apa rece, le scurgem, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem pana se evapora. Saram si piperam, adaugam rosiile si fierbem totul 2-3 minute, apoi punem si frunzele de busuioc taiate mare - pentru ca am avut doar vreo 2-3 frunzulite de busuioc, am pus si busuioc de la plic - daca mai este nevoie adaugam sare. Curatam feliile de paine de coaja - eu nu le-am curatat - apoi le taiem in triunghiuri - sau, cum am facut eu, pentru bucuria piticului, le-am taiat cu forme pentru aluat, in forma de floricele, fluturasi, ciupercute si inimioare. Punem feliile de paine pe o tava si le dam la cuptor 5 min la 180 grade (gradatia 6), apoi le scoatem. Asezam cate 2-3 lingurite din aceasta compozitie pe fiecare felie de paine prajita, le punem in cuptorul incins la 180 grade si le lasam putin sa se incalzeasca. Le scoatem din cuptor, le presaram cu patrunjel tocat si servim imediat. Pofta buna!
1
se pot folosi si inele de calamar congelate;
2
de data aceasta eu am folosit rosii decojite conservate