Broscute

de Rocsi in Prajituri, 14 Oct 2010 | 16311 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega de a mamei....prima data cand am mancat aceste prajiturele a fost acum 2 ani si jumatate la nunta fratelui meu ,cand ea ne-a facut pentru servit...de atunci m-am indragostit de broscute...sunt niste prajiturele delicioase si foarte fragede doar ca sunt putin migaloase...problema e ca modul lor de impaturire nu stiu daca o sa il intelegeti dar o sa incerc sa fiu cat pot eu de explicita.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • jumatate pachet de margarina sau unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 560 gr faina
  • zahar pudra
  • alune sau miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute:

Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).

A 2a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.

Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat,se taie feliute cam de 1 cm,1 cm si ceva si pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada ,sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor,se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.

Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana(sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire,,,poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins ,la foc potrivit,pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.

Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic atat cat ma pricep eu..

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

11.02.2011, 15:47

Rocsi...sunt atat de frumoase

Lenahopes 1

02.02.2019, 12:48

Buna Rocsi, poti face un mic video cum le impaturesti?Multumesc.

Rocsi 1

02.02.2019, 20:53

Buna Lenahopes. Un video nu iti pot arata, dar iti pot lasa un link, cu o fata care a incercat reteta si are mai multe poze: http://laancuta.blogspot.com/2011/05/broscute.html. Sper sa te ajute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalite in nuca de cocos