Reteta o am de la o colega de a mamei....prima data cand am mancat aceste prajiturele a fost acum 2 ani si jumatate la nunta fratelui meu ,cand ea ne-a facut pentru servit...de atunci m-am indragostit de broscute...sunt niste prajiturele delicioase si foarte fragede doar ca sunt putin migaloase...problema e ca modul lor de impaturire nu stiu daca o sa il intelegeti dar o sa incerc sa fiu cat pot eu de explicita.
Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).
A 2a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.
Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat,se taie feliute cam de 1 cm,1 cm si ceva si pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada ,sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor,se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.
Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana(sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire,,,poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins ,la foc potrivit,pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.
Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic atat cat ma pricep eu..