Briose umplute cu budinca

de Julie in Prajituri, 19 Aug 2010 | 8306 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • 1 plic budinca
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu budinca:

Aluatul:
Se topeste untul si se lasa la racit
Se separa ouale.
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare,
untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta.
Se mixeaza bine toate ingredientele.
La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt.
Se pune aluatul intr-un pos.

Umplutura:
Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert.
Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul,  se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Zahar se adauga numai daca este nevoie.
Se lasa budinca  sa se racoreasca putin.

Se aseaza hartiutele in tava de briose.
Se pune cu posul un strat de aluat, apoi
se aseaza in mijloc o lingura cu budinca
si se acopera cu un alt strat de aluat.

Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins