Cum v-am spus,mi-am luat tava pt briose si trebuia sa o inaugurez.Acum dupa prima incercare ,sunt multumita...o sa vad si la cele dulci,cum se comporta ca hartiute nu am.
Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei.
Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele.
Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau dulce,amestecam bine si oprim focul.
5 oua le batem bine cu mixerul,adaugam branza de burduf,untul,punem iaurtul si faina amestecata cu praful de copt,pana obtinem o compozitie de consistenta smantanii.
In acea compozitie adaugam toate de mai sus,amestecand bine dupa care adaugam sare,piper,vredeturile si patrunjelul verde.
Aluatul de foietaj il punem pe blatul putin infainat si il intindem mai subtire,cu sucitorul.
Cu un pahar mai mare ca deschidere decat cercul de la briosa,taiem rondele cate avem nevoie(in cazul meu 12 buc)si le asezam in adanciturile de briose(pe care le ungem cu unt),pliind aluatul dupa forma.Punem peste,compozitia cam 3/4,apasam cu o lingura,presaram susan si dam la cuptorul incins in prealabil pana se coc(testul scobitorii sau daca apasati sa fie cat de cat tare deasupra)
Pentru ca mi-a ramas si aluat si compozite am facut si o tarta.
Ungeti tava cu unt,asezati aluatul,apasandu-l cu degetele ca sa intre in santul tavi(eu am pus aluatul din 2 bucati,..nu mi-a mai ramas o bucata intreaga suficient de mare ca sa acopere tava),intepati cu furculita si asezati compozitia peste aluat.Din aluatul ramas puteti sa faceti un grilaj peste tarta, pe care-l ungeti cu ou batut ,dupa care presarati susan.
Are gust de pizza si am servit ca atare....cu ketchup si sos remoulade(ne place mai mult decat maioneza simpla)
pofta buna!!!