Briose invartite

de Miha in Dulciuri, 6 Dec 2009 | 5842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose invartite:

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi  crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Idee preluata de la Flori.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose invartite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rivka 1

07.12.2009, 15:52

ce bine arata!
de Sarbatorile de iarna ce dulciuri ne mai pregatesti?

Miha 1

08.12.2009, 00:32

Nu stiu Rivka draga. Inca sunt in deriva.

elena1988 1

06.03.2011, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]