Briose cu visine

de babi5 in Prajituri, 9 Mai 2014 | 3125 vizualizari

 

Am vazut briosele facute de Rux si am zis ca trebuiesc incercate si vreau sa spun ca sunt senzationale. Eu am triplat cantitatea fiindca sunt copilasi multi prin preajma si batrineii mei sunt tot copii. Nu ezitati sa le faceti fiindca sunt senzationale, multummesc Rux. Eu am mai adaugat in plus esenta de lamaie si un praf de copt

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 300 gr zahar praf
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 75 gr unt
  • 1 praf sare
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 borcan 450 gr visine fara samburi
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamie dr, otker
  • razatura de lamie
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pesmet (sa amestecam cu visinile ca sa absoarba sucul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu cealalata jumatate de zahar mixam bine galbenusurile cu zaharul vaniliat, esenta de lamaie si razatura de lamaie. Topim untul si amestecam cu uleiul si incorporam usor in galbenusuri. Apoi cu o paleta de silicon sau lemn amestecam usor galbenusurile in albusuri. Compozitia obtinuta o punem in forme de briose, punem visinele, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand briosele sunt rumenite frumos si trec testul cu scobitoarea le scoatem si le pudram cu zahar farin cu aroma de vanilie.

Sunt super bune si le recomand cu caldura sa va fie de bine .. 

TIPS-URI

1

Langa o cafeluta si o ceasca de ceai sunt super bune si nu numai

2

Va recomand ca atunci cand puneti compozitia in formele de briose sa incercati sa puneti visinile pe la mijloc fiindca ramin la suprafata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane