Briose cu nuca si crema de vanilie

de laylalala in Prajituri, 26 Iul 2011 | 6308 vizualizari

 

Mi-am dorit sa fac niste briose simple, mai clasice fara ingrediente “pretentioase”. Dup ace le-am copt, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am ornate cu crema. Mi-am amintit ca mai am niste flori din pasta de zahar ramase asa ca le-am folosit pentru a face briosele mai dragute. Sper sa va placa (frate-meu le-a “topit” )

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vermouth
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 gr faina
  • 60 gr nuca macinata fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar  pudra (dupa gust)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr crema de branza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si crema de vanilie:

Incinge cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth  si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul in forme de briose (tava sau forme de silicon) si da la copt 25-35 minute apoi lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine crema. Adauga esenta de vanilia, galbenusurile si crema de branza apoi amesteca bine pana la omogenizare. Da crema la rece 20-30 minute.

Decoreaza briosele cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adry88 1

11.08.2011, 22:01

foarte frumoase

alinutzika 1

26.08.2011, 15:30

ce briose dragute.....

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:25

foarte dragute briosele tale si foarte delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz