M-am gândit să fac niște brioșe. Sper să vă placă. E o rețetă destul de simplă și ușoară și aștept părerile voastre.
POFTĂ BUNĂ!
Într-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi uleiul și amestecăm până se omogenizează.
Pregătim celelalte ingrediente: mărul îl tăiem cubulețe medii(nici prea mici, nici prea mari); ciocolata o tăiem tot cubulețe, iar nucile tocate sau sparte in mână. Aceste ingrediente le punem separat în niște cănițe pentru că le vom adăuga ulterior în forme, și nu în compoziție.
Se pune în forme puțină compoziție după care se pune câte puțin din fiecare(ciocolata, nucile si mărul) apoi se mai pune puțină compoziție în forme, după care se pune în coptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.
Recomand formele de brioșe din silicon, sunt foarte practice și de ajutor.
Eu n-am avut altfel de ciocolată și am folosit ciocolățele mici ca în imagine, dar nu contează de care folosiți.
1
mărul tocat îl puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze;
2
apa minerala o puteți pune după ochi ca să nu iasă compoziția prea lichidă sau prea tare;
3
pentru o culoare mai inchisă și pentru aromă puteți pune și cacao(eu am pus);
4
brioșele pot fi scoase din cuptor după ce trec testul cu scobitoarea;
5
practic e ca un sandwich in formă: compoziție+mărul, nucile și ciocolata+compoziție;