Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

de Elenakiko in Prajituri, 19 Feb 2012 | 6306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250g de făină
  • 120g zahăr (dacă-ți plac dulci, dulci, poți pune 150g)
  • 1 cup smântână
  • 2 ouă
  • 1/3 cup ulei
  • 2 lingurițe de zeamă de lime/lămâie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de smochine albe
  • 2 linguri de cantalupe confiat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate):

 

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente.

2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la înmuiat jumătate de oră.

3. Amestecă într-un vas uleiul, ouăle, smântâna și zeama de lime/lămâie.

4. În alt vas amestecă făina cu zahărul și cu praful de copt.

5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede, amestecând ușor până se leagă ușor între ele - nu exagera cu mixatul, nu trebuie să ai un aluat uniform și fin.

6. Scoate stafidele și fructele confiate pe un șervețel, zvântă-le puțin și prăfuiește-le cu puțină făină. Astfel pregătite, răstoarnă-le peste aluat și amestecă pentru ale distribui cât de cât uniform.

7. Umple fiecare hârtiuță din formă cu aluat, nu mai mult de 3/4 din înălțimea hârtiei ca să aibă loc suficient să crească.

8. Până acum cuptorul trebuie că a ajuns la 180 de grade, așa că bagă tava și coace brioșele vreme de 30 de minute. După primele 15 întoarce-o ca să aibă parte toate de aceeași temperatură.

9. Scoate tava și las-o să se răcească un pic. Când simți că e safe să pui mâna, scoate brioșele pe un grătar / tavă și așteaptă să se răcească complet (dacă poți!).

 

TIPS-URI

1

stafidele și cantalupe confiat am avut eu la îndemână, tu le poți înlocui cu orice altceva - fructe proaspete, congelate, bucăți de ciocolată albă sau neagră etc. amestecă întotdeauna ingredientele uscate într-un bol și pe cele umede într-altul. combină-le la final, amestecând foarte ușor. aluatul de brioșe nu trebuie să fie fin (nu folosi niciodată mixerul), nu-i nicio problemă dacă are cocoloașe, pune-l așa în formă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:46

ce frumoase sunt

Elenakiko 1

19.02.2012, 20:33

Multumesc mult de primire si de aprecieri. Briosele astea merg super bine si la cafea si la ceai.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata