Brioche

de Andreea Baraboi in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3897 vizualizari

 

Un desert reppede efectuat si devorat imediat !

 

INGREDIENTE

  • Faina 550 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 60 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 350 g unt moale
  • 6 oua
  • Pt uns
  • 2 oua si 2 linguri de frisca lichida indulcita .
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche:

Intr-un bol cerneti faina unde adaugati zaharul , sarea si dojdia dizolvata in laptele caldut.

Incepem sa adaugam cate un ou pana terminam cele 6 oua si  framantam  bine, adaugam laptele si  continuom sa  framanta  dupa care adaugam untul  care este moale, sau poate fi lasat la temperatura camerei, nu neaparat topit, eu am taiat untul bucatele si am framantat pana ce sa incorporat incetul cu incetul in aluat. Framantam timp de 30 minute.

Odata terminat  framantatul  trebuie sa rezulte un aluat fraged si lucios.

Se lasa  la dospit timp de 1  h .

Se formeaza 7 bile  mai mari si 7 bilute  mici.

Se aseaza in  tava de copt cu hartie  de copt si se mai lasa la dospit inca 30 min.

Se ia bilutele mici si se aseaza peste bilele mari se ung cu ou si se da la cuptor preincalzit pt 30 min.

 Se  scot  se lasa sa se raceasca si se pot  face in felul urmator:

-se pot taia la mijloc si se pot unple cu cupe de inghetata.

-se pot pudra cu zahar pudra si se pot folosi ca un desert.

-se  pot unple cu nutella, marmelada, dulceata  ,etc.

TIPS-URI

1

Eu 3 brioche le-am umplut cu patratele de ciocolata si s-au devorat imediat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie