În zona noastra brânzoicile sunt echivalentul poalelor în brâu.
Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul.
Amestecăm până îşi dublează cantitatea.
Turnăm smântăna, margarina frecata spumă, sarea, laptele acru şi drojdia înflorită peste gălbenuşuri.
Încorporăm făina şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare, adăugăm uleiul călduţ şi mai frământăm până se încorporează bine.
Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.
Între timp preparăm umplutura de brânză cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie şi cele 4 albuşuri.
Întindem aluatul într-o foaie de 1 cm grosime.
Tăiem foaia cuburi şi punem biluţe de brânză deasupra.
Începem să modelăm aluatul adunând cele 4 colţuri şi unindu-le sau în formă de trandafir, ungem pe deasupra cu ou batut.
Dăm la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
Poftă bună!