Brânzoici

de botcrina in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 7672 vizualizari

 

În zona noastra brânzoicile sunt echivalentul poalelor în brâu.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 kg făină
  • 50 g unt (margarină)
  • 6 linguri smântână
  • 7 linguri zahăr
  • 400 ml lapte acru
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 vârf de cutit de sare
  • 2 ouă pt. ungerea brânzoicilor
  • Umplutura de brânză
  • 400 g brânză dulce
  • coajă rasă de lămâie
  • cele 4 albuşuri rămase
  • esenţă de lămâie
  • 100 g zahăr
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoici:

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul.

Amestecăm până îşi dublează cantitatea.

Turnăm smântăna, margarina frecata spumă, sarea, laptele acru şi drojdia înflorită peste gălbenuşuri.

Încorporăm făina şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare, adăugăm uleiul călduţ şi mai frământăm până se încorporează bine.

Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura de brânză cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie şi cele 4 albuşuri.

Întindem aluatul într-o foaie de 1 cm grosime.

Tăiem foaia cuburi şi punem biluţe de brânză deasupra.

Începem să modelăm aluatul adunând cele 4 colţuri  şi unindu-le sau în formă de trandafir, ungem pe deasupra cu ou batut.

Dăm la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat