Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc maiestria. :))) Nu, n-am reusit sa fac trandafiri , aluatul a crescut mult, dar am reusit sa fac niste placinte cu branza bune si pufoase. ;))
Branza se mixeaza cu blenderul vertical cu oua, zahar si esenta de rom pana devine ca o crema.
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. E posibil sa trebuiasca mai putina faina, in functie de tipul de faina, de gradul ei de absorbtie.
Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in bucati potrivite ca marime, de cca 70 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, apoi se cresteaza pe margini, ca si cum am face un X, doar ca nu intersectam liniile. Ufff... greu cu explicatiile... :))) Punem cate o lingura de branza in mijloc, apoi adunam "petalele", formand un soi de trandafir. :))
Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la crescut.
Un galbenus de ou il desfacem cu 2 linguri de lapte si ungem bine placintele cu o pensula. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar si se servesc ca atare, calde sau reci sau alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt, dimineata la micul dejun.
1
Daca branza este moale se pune numai 1 ou sau se adauga 1-2 linguri amidon.