Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

de Caty in Dulciuri, 20 Apr 2024 | 1927 vizualizari

 

Dragii mei, am facut la fuga mare cateva branzoaice pentru mama mea. Si nu numai!😍 Am trecut "testul",gata!😁
Pofta buna la Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, lapte, unt, branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor
  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata Dr.Oetker
  • 50g zahar
  • Un varf de lingurita sare
  • 1 esenta vanilie Dr. Oetker
  • 2 galbenusuri
  • 200ml lapte
  • 75g unt
  • Pentru umplutura am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 600g branza grasa de vaci
  • 2 oua
  • Zahar dupa gust
  • 1 lingura amestec din coaja rasa de lamaie si portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura esenta rom Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor:

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut amestecat cu esenta de vanilie, ouale frecate cu sarea si am framantat aluatul 10 minute. Am adaugat la final si am mai framantat un pic, untul incalzit usor la cuptorul cu microunde.
Am lasat aluatul la crescut, pana si-a dublat volumul.
Intre timp, am pregatit umplutura de branza amestecand-o cu ouale, zaharul dupa gust, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecul de coaja rasa.

Acum aluatul a crescut si il impartim in 12 bucati. Facem bilute si le mai lasam 10 minute sa se odihneasca. Intindem apoi fiecare biluta cam de 20cm diametrul, punem cate o lingura cu umplutura, aducem colturile deasupra pana se formeaza branzoaica.

Pentru uns am folosit 2 galbenusuri de ou. Le-am dat la cuptor pentru 25 minute. Primele 10 minute la temperatura de 180°, urmatoarele minute la 150°.

Au iesit rumene, frumoase, numai bune de mancat! 🤩😍

La fel de bune si gustoase putem pregati si dupa reteta de Branzoaice sau Branzoaice moldovenesti . Se pot face si in varianta sarata dupa reteta de Placinte trandafir cu branza si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa