rocsi_1612,
cristinne, scuze, am uitat sa trec Inainte sa fac m-am documentat pe net, si am gasit si varianta cu calciu sau lamaie, dar nu am avut calciu, iar cu lamaie mi-a fost teama sa incerc. Dar in varianta asta a iesit super buna si rapid!
imi cer scuze daca supar cu ceva, insa sunt novice si nu am inteles clar...se pune laptele si cat e pe foc se adauga iaurtul?si se mai lasa sa dea in clocot pana se fac bilute de branzik? apoi se pune la strecurat?multumesc si knd ma lamuresc, datorita retelei tale -extrem de simpla- m-ai inspirat sa pun mana sa o fac..sarbatori fericite!
Gabrielli, ai inteles foarte bine! Laptele (mai gras) se aduce la punctul de fierbere, se adauga iaurtul si se mai lasa putin cat sa se aleaga branzica de zer. Simplu si usor! Eu am facut reteta in Dk, acolo nu am gasit branza dulce clasica! Iti doresc succes si astept sa revii sa-mi spui cum ti-a iesit
Felicitari Simona! Ti a iesit f bine Sa stii ca am incercat si eu o data cu lapte cumparat dar nu mi a iesit. Poate din cauza ca nu am pus si iaurt. Multumesc mult de tot de reteta si cu siguranta o voi incerca si eu. Ca si tine de altfel nu gasesc branza de vaci in magazine
alinut, daca ai sa folosesti un lapte gras si un iaurt mai bun, este imposibil sa nu-ti iasa!! Eu am facut de mai multe ori si nu a dat gres niciodata!
Simona, rețeta-i excelentă dar...
Nu era mai bine să-i fi spus "Brânză dulce făcută în casă"?
Prea ne-am englezit, nu crezi? Cu atât mai mult cu cât expresia corectă este "Homemade".