Am facut de multe ori aceasta mancare marocana,si niciodata nu am mai apucat sa o fotografiez si sa o postez asa ca azi am reusit :D,normal se face intr-un vas Tajine dar eu inca nu mi-am achizitionat,si asta pe viitor o sa-i vina randul :)
Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust.
Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul ramas (se mai adauga ulei daca e necesar) am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat,am pus putina apa si am lasat sa se caleasca 5 minute.Am tocat rosiile cubulete,apoi in ceapa de pe aragaz am adaugat restul de cumin si paprika,apoi am adaugat rosiile tocate,dupa ce au fiert am adaugat boulettele si am lasat 4-5 minute sa se incorporeze gusturile,am acoperit apoi cratita cu un capac.
Dupa ce au stat cateva minute la calit deasupra am adaugat ouale,am avut grija sa nu le sparg ptr a iesi intregi si frumoase la aspect.Am lasat inca 5 minute la fiert cu capapacul pus pe cratita pana ce sau inchegat ouale,la final am dat cratita de pe foc si am presarat patrunjel tocat.
Pofta buna!