Blinii placinte

de elena1988 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2011 | 7777 vizualizari

 

Se pot umple cu branza dulce s-au cu carne tocata de orice fel si ciuperci, cascaval cu ce va pofteste inima. M-am inspirat de pe blogul lui lalena.ro sunt foarte satioase

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  •  250 ml de iaurt/lapte batut
  • 100 gr de branza de vaci, eu nu am avut si am folosit feta
  • 150 gr de faina
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, daca nu aveti puneti praf de copt
  • 1 ceapa micuta
  • un pic de patrunjel, eu nu am pus
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de zahar( asta daca umpleti cu branza dulce)
  • carne tocata de care vreti voi cam 300 gr
  • 1 lingura de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii placinte:

Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si amestecati. Puneti faina toata peste amestecul de ou, branza si iaurt amestecati foarte bine, sa nu ramana cocoloase, apoi punem si restul de iaurt si amestecam tot asa ft bine.

Puneti pe foc o tigaie( teflon asa nu se vor lipi) si un strop de ulei, puneti un polonic mic de compozitie in tigaie, cand incepe sa se aureasca foarte putin pe margini puneti umplutura pe mijloc si apoi uniti pana devin ca un semicerc, se mai lasa 1 minut si apoi se pun pe o farfurie.

Umplutura: se caleste ceapa in putin ulei apoi punem carnea tocata si cand s-a inchis la culoare  carnea punem, sare, piper, o lingura de bulion si ciupercile si mai lasam pe foc 5 minute.

TIPS-URI

1

Se pot umple cu ce vreti voi, puteti sa le faceti picante, daca vreti nu puneti bulionul, aveti grija cand le pliati sunt foarte pufoase si fragile, daca compozitia este prea groasa o puteti subtia cu lapte dulce, compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blinii cu avocado si somon