Biscuiti Poseidon

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 1963 vizualizari

 

Zilele trecute am pregatit biscuiti cu susan prajit si sare de mare, unii rotunzi, altii semilune, cu mici adancituri in forma de scoica in mijloc, de aceea le-am spus Poseidon.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt sau Rama Maestro 70% grasime;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 ceasca lapte cald;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru decorat:
  • 1 ou pentru uns;
  • Susan prajit si sare de mare
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Poseidon:

Intr-un vas se amesteca putina faina cu praful de copt si sarea, se da pe razatoare margarina sau untul, rece, dat mereu prin faina pentru a-l putea da la razatoare. Se incorporeaza mai apoi si oul, zaharul si laptele cald. Se amesteca bine, adaugand faina cat cuprinde si se framanta bine. Se bate cu pumnii, se intind fasii de margarina sau unt, se impatureste, iar se bate, se unge cu unt si se impatureste. Facem asa de cateva ori. Se framanta bine pana se obtine un aluat consistent, bun de intins, dar moale si pufos la atingere.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Dupa acest timp, aluatul se intinde in foaie potrivita ca marime, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie cu forma rotunda biscuitii. Le puteti da orice forma preferati. Eu am facut si biscuiti-semiluna pe care am facut o mica adancitura cu un instrument cu model de scoica. Se fac gaurele cu un instrument de modelat sau o scobitoare.

Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut si apoi se presara peste unii sare de mare, peste altii susan prajit, combinand dupa gust si imaginatie .

Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc.

Timp total: 1h 20 min

Am obtinut aprox 150 de bucati (3 tavi).

Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-poseidon.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Poseidon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri bicolore - de post