Dacă tot am intrat în posesia premiului de la Bucătaraş,adică cartea „De-a bucătarii” a lui Teo Rogobete,m-am gândit să mulţumesc punând în practică una dintre reţete.Am ales biscuiţii morişcă.Am să-i duc la cimitir să-i împart copiilor,pentru că este pomenirea morţilor (Luminaţia).
Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra.
Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa.
Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de compozitie punem esenta de lamâie,iar în cealalta jumatate punem cacaua si esenta de rom.
Învelim fiecare compozitie în folie si punem la frigider pentru 30 de minute.Întindem doua foi cam de aceeasi marime,le suprapunem cu foaia cu cacaua în exterior si le rulam.
Taiem rulada în felii de cca 1 cm grosime si le asezam în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem la cuptor pentru 15 minute.Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca.Scoatem biscuitii pe un gratar si-i lasam sa se raceasca.
Mie nu mi-au iesit prea frumosi,cred ca ar mai fi fost nevoie de o lingura de faina în compozitia „alba” si ar fi fost mai bine sa-i tai cu aţa decât cu cutitul.